Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Zala megyei Szepetnek község hivatalos honlapján. Követve a világ informatikai fejlődését célul tűztük ki, hogy lehetőségünkhöz mérten teljes információt nyújtsunk falunkról, mindennapi életünkről.

Végiglapozva a rólunk szóló oldalakat, egy közel 1700 lélekszámú községet ismerhet meg. Egy olyan települést, melynek lakóit a városhoz közel nem igazán vonzza a város. Miért?

Mert itt minden megtalálható: korszerű, szép óvoda, iskola, széles választékkal rendelkező boltok, üzletek, külön húsbolt, virágüzlet, fagyizó, vendéglátóhelyek, horgásztó, sportolási lehetőségek: akár a nemrég épített új pályán a szabadban, akár az ÁMK szép kivitelezésű tornacsarnokában.

Ebben a faluban 3 nemzetiség él: roma, horvát és német. Mindhárom őrzi, ápolja hagyományait a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezeteik keretén belül. Iskolánkban – Zala megyében egyedül itt - német nemzetiségi oktatás zajlik, horvát nyelv tanulására szakkör formájában van lehetőség. A községben 8 civil szervezet munkálkodik. Tagjai között egyaránt megtalálható a fiatal korosztály és az idősödő generáció is. Ezen szervezetek tevékenységének is köszönhető, hogy az ide látogató rendezett, gondozott, virágos közterületeket, parkokat lát. Műemlékeink, szobraink környéke is azt jelzi az „idegennek”: az itt élők számára fontos környezetünk szépsége, értékei óvása.

Bővebben
Lap tetejére