Kedves Látogató!

 

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Zala megyei Szepetnek község hivatalos honlapján. Követve a világ informatikai fejlődését célul tűztük ki, hogy lehetőségünkhöz mérten teljes információt nyújtsunk falunkról, mindennapi életünkről.

Végiglapozva a rólunk szóló oldalakat, egy közel 1700 lélekszámú községet ismerhet meg. Egy olyan települést, melynek lakóit a városhoz közel nem igazán vonzza a város. Miért?

Mert itt minden megtalálható: korszerű, szép óvoda, iskola, széles választékkal rendelkező boltok, üzletek, külön húsbolt, virágüzlet, fagyizó, vendéglátóhelyek, horgásztó, sportolási lehetőségek: akár a nemrég épített új pályán a szabadban, akár az ÁMK szép kivitelezésű tornacsarnokában.

Ebben a faluban 3 nemzetiség él: roma, horvát és német. Mindhárom őrzi, ápolja hagyományait a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezeteik keretén belül. Iskolánkban – Zala megyében egyedül itt - német nemzetiségi oktatás zajlik, horvát nyelv tanulására szakkör formájában van lehetőség. A községben 8 civil szervezet munkálkodik. Tagjai között egyaránt megtalálható a fiatal korosztály és az idősödő generáció is. Ezen szervezetek tevékenységének is köszönhető, hogy az ide látogató rendezett, gondozott, virágos közterületeket, parkokat lát. Műemlékeink, szobraink környéke is azt jelzi az „idegennek”: az itt élők számára fontos környezetünk szépsége, értékei óvása.

Azért, hogy Szepetnek valamennyiünk számára otthonos legyen, évek óta nagyon sok ember tett már. Szepetneken mindig fontos volt a közösségi élet. Szüleim elbeszéléséből tudom, hogy színjátszó körök, dalkörök, kulturális és egyéb szervezetek mindig voltak a faluban. Gyerekként, fiatal felnőttként én is több közösséghez tartoztam. Ezáltal úgy éreztem, hogy fontos itt élnem, számítanak rám. Munkám is mindig a faluhoz kötött.

Sosem titkoltam: büszke vagyok arra, hogy szepetneki lehetek. Itt élnek nagyszüleim, szüleim, a családom és a barátaim. A település nemcsak a szülőfalum; itt váltam felnőtté és itt választottak  polgármesterré.

Bízom benne, hogy a honlap oldalain nézelődve felfedezhetik Szepetnek számtalan értékét, megismerhetik községünk múltját, jelenét. Hasznos információkat igyekszünk szolgáltatni kulturális, közéleti és sportprogramjainkról.

A látnivalók és programok ismeretében remélem Ön is kedvet kap ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk, hogy megismerhesse településünket, az itt élő vendégszerető embereket.

Mindig szívesen látjuk a Szepetnekről elszármazottakat és azok leszármazottjait is. De most - a honlap segítségével - egy kattintással bármikor haza tudnak látogatni. Biztosra veszem, hogy a fotókon ismerős helyeket, arcokat fedezhetnek fel, ezáltal sok régi emlékük elevenedhet meg a múltból.

Kérem Önöket is, hogy rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek ajánlják honlapunkat!

Szeretettel várja Önt a község valamennyi lakója nevében is Szepetnek polgármestere:

Vlasicsné Fischl Timea

Kedves Szepetnekiek!

Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm településünk lakóit, mindazokat, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap információival és új struktúrájával. Ezentúl figyelemmel tudják kísérni az Önöket érintő, falunkkal kapcsolatos eseményeket. Az önkormányzat ezen szolgáltatásának köszönhetően híreinkkel, információnkkal segíteni  tudjuk a lakosság tájékozódását, megkönnyítjük ügyei intézését.

Fontos, hogy együttesen alakítsuk ki, töltsük meg tartalommal fejezeteit. Észrevételeikkel járuljanak hozzá egy községünkhöz méltó honlap kialakításához!

Testületemmel azért dolgozunk, hogy Szepetneken érdemes legyen családot alapítani, gyerekeket nevelni, tanulni és dolgozni, élni, terveket szőni. A közös építőmunkában mindenkire számítunk, hiszen tudjuk, hogy céljaink megvalósítása csak együtt sikerülhet. Együtt építhetünk egy jobb, szebb, otthonosabb települést magunknak és gyerekeinknek.

Lap tetejére