SZEPETNEKI POLGÁRŐR EGYESÜLET

A SZEPETNEKI POLGÁRŐR EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGÉRŐL

 

Egyesületünk 1992-ben alakult, 1993-tól tagja az Országos Polgárőr Egyesületnek.

Megalakulásunktól kezdve, lassan 20 éve, 30 fő körüli aktív taglétszámmal, legalább havi 4-5 alkalommal pontos, előre tervezett, a nagykanizsai rendőrséggel, a körzeti megbízottal, civil szervezetekkel egyeztetett beosztás alapján végezzük munkánkat. Például 2010-ben 184 esetben 2250 óra szolgálatot teljesítettünk – főleg az éjszakai órákban – szabadidőnkben, ellenszolgáltatás nélkül. Minden egyes közösségi esemény, önkormányzati rendezvény biztosításánál közreműködünk.

 

Munkánk bizonyítéka elért eredményeink sora:

  • 2001-ben egyesületünk és az önkormányzat partnerségének köszönhetően Szepetnek elnyerte a „BIZTONSÁGOS TELEPÜLÉS” címet.
  • 2010-ben „AZ ÉV POLGÁRŐR EGYESÜLETE” kitüntető címet kapott a szervezet.
  • Személyre szóló kitüntetéseink: a Polgári Érdemrend arany fokozata; több érdemérem az Országos Polgárőr Szövetségtől; a Rendőrség Segítője cím.

Több környékbéli, megyei versenyen eredményesen szerepeltünk.

 

Egyesületünk fő bevételi forrását a különféle pályázatok, a tagdíj, a támogatások jelentik. Kiemelném a községi önkormányzat segítségét, a SZJA egy százalékából befolyó összegeket, egyes helyi vállalkozók támogatását. Az egyesület valamennyi bevételét az alaptevékenységet szolgáló működési kiadásokra, eszközfejlesztésre, karbantartásra fordítjuk. A rendőrségtől kapott személygépkocsi üzemben tartása meghatározó kiadásaink vonatkozásában.

 

A közbiztonsági problémákat a településen mindenki érzékeli.

 

Az egyesület nevében kérem a lakosságot: sokkal aktívabban informáljanak bennünket!

 

Lehetőség van arra, hogy az önkéntes bűnmegelőzők közé történő belépéssel erősíteni tudja munkánkat, ezzel védje a tisztességes többség érdekeit, biztonságát. A falutévében, Szepetneki Hírmondóban is megtalálható

 

éjjel-nappal élő telefonszámunk: 06/30/621-06-19.

 

A faluban nagyon sok egyedül élő idős ember lakik, akiknek hiszékenységét a bűnöző körök szeretik kihasználni, ezért szükséges hangsúlyozni az egymásra figyelés jelentőségét. A lakásba senki ne engedjen be idegen személyeket, házalókat. Hasznos lehet a bizalmatlanság! Célszerű a szomszédokra is figyelni, érzékelve, ha elmentek otthonról. Gyanús körülmények esetén meg kell figyelni a személyeket, a gépkocsi fajtáját, színét, rendszámát és haladéktalanul informálni kell a polgárőröket, a körzeti megbízottat illetve a nagykanizsai rendőrséget.

 

Ahhoz, hogy falunk közbiztonsága még jelentősebben javuljon, térfigyelő kamerákra van szükség. Folyamatosan figyeljük a pályázatokat, de - tekintettel az esetleges önrészre, melyet biztosítanunk kell - a kialakításra kerülő kamerarendszer kiépítéséhez szükséges felajánlások fogadására a helyi takarékszövetkezetben elkülönített számlát nyitottunk.

 

Ha tud, segítsen! Számlaszám: 75000277-13005902

 

Remélem, tevékenységünkkel hozzájárulunk biztonságérzetének erősítéséhez!

 

 

  Major György

  elnök

Lap tetejére