A falu bankja

logo

A DÉL-ZALAI TAKARÉKSZÖVETKEZET

SZEPETNEKI KIRENDELTSÉGE

 

 

 

„Útba esik jövet-menet…” Bizonyára sokan be tudják fejezni a takarékszövetkezetek talán legrégebbi és legismertebb szlogenjét. De tudják is, mi rejlik mögötte?

A szerencsésebbek dédszülei, nagyszülei talán még mesélhetnek a II. Világháború utáni, Szepetneken 1949-ben indult termelőszövetkezet – ismertebb nevén TSZCS – alakítási programról! Az erőszakos szövetkezetesítésnek pozitív „mellékhatásai” is voltak, hiszen teljesen önkéntesen újraéledt az 1898-1913 között virágzó hitelszövetkezeti mozgalom. 1956-ban alakult meg az országban az első takarékszövetkezet, mely a hitelszövetkezetek utódjaként célul tűzte ki a falusi lakosság betétgyűjtésének és hitelezésének megoldását. Nem telt el, csak pár esztendő, és 1963-ban már Szepetneken is működött takarékszövetkezet, melynek a község és a környező települések lakói voltak a tagjai és egyben tulajdonosai is.

multA gazdasági körülmények és a jogszabályi előírások arra késztették az általában egy falu egy takarék szemléletet valló tagokat, hogy szorosabbra fonják együttműködésüket, és közös, új szövetkezet alapítsanak. Így lett 1976-tól a Szepetneki új neve Bánokszentgyörgy és Szepetnek Egyesült, majd 1999-től három másik szövetkezettel összefogva Dél-Zalai Takarékszövetkezet. Ez utóbbi összeolvadás következtében a működési terület Zala megye déli részét felöleli Balatonmagyaródtól Csesztregig, 15 kirendeltségen várva ügyfeleit.

A Szövetkezet Tulajdonosai továbbra is ezeken a településeken élő magyar magánszemélyek, Dolgozóit pedig akár személyesen is ismerhetik, hiszen a települések lakói közül kerülnek kiválasztásra.

jelenA Szövetkezet méretének növekedé-se lehetővé tette új szolgáltatások bevezetését, régóta esedékes beruházások elvégzését. Ennek keretében épült újjá 2008-ban a Szepetne-ki Kirendeltség épülete is.

És hogy mit kínálunk?

A takarékszövetkezetek megalakulásukkor még csak betétet gyűjthettek és hitelt folyósíthattak. Ma már szinte teljeskörű kereskedelmi banki szolgáltatást végeznek:

 • Számlavezetés magánszemélyeknek már 14 éves kortól; vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek.
 • Bankkártya már 7 éves gyermekeknek is,
 • Internetbank, hogy otthonról is intézhesse utalásait,
 • Betételhelyezés (egyedi feltételekkel is) akár iskolai, óvodai közösségeknek is,
 • Lakás takarékpénztári szerződések kötése,
 • Tartós befektetési számlavezetés, hogy megtakaríthassa a kamatadót,
 • Lakáscélú, fogyasztási és jelzálogkölcsönök a lakosságnak,
 • Forgóeszköz, beruházási hitelek vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, mezőgazdasági hitelek, Gazda-hitel, Széchenyi-hitel, MNB Növekedési Hitel.

A Takarékszövetkezet helye Szepetnek község életében

A Dél-Zalai Takarékszövetkezet azon túl, hogy a települések lakóinak, vállalkozóinak pénzügyi igényeit igyekszik kielégíteni, lehetőségeihez mérten támogatja a működési területén elhelyezkedő önkormányzatokat, civil szervezeteket. Csak néhány példa:

 • Hozzájárultunk a 2006-ban leégett Királyi Pál ÁMK újjáépítéséhez anyagilag is, és az adományok összegyűjtésével is,
 • Támogattuk a mezőgazdasági vásárok, falunapok megrendezését, Egyesületek, az Iskola, az Óvoda rendezvényeit,
 • A szennyvízberuházás lakossági önrész biztosításához kedvezményes kölcsönt folyósítottunk,
 • Támogattuk az új futballpálya megépítését,
 • Részt vettünk az új játszótér pályázati támogatásának előfinanszírozásában.
 • 2014. május 1-től Takarékszövetkezetünk vezeti Szepetnek Községi Önkormányzat költségvetési- és adószámláit.
 • És a jövő!

Tisztelt Szepetnekiek, Tisztelt Ügyfeleink!

Több mint 50 éve működik Szepetneken Takarékszövetkezet. Köszönjük, hogy eddig is belénk vetették bizalmukat, hogy felismerték másik szlogenünk, a „Helyben a helyiekkel a helyiekért” jelentőségét!

Amennyiben megoldásra váró pénzügyi tennivalói támadnának, kérjük, ne felejtse el, helyben, Szepetneken is van bank, bár Takarékszövetkezetnek hívják! Forduljanak Munkatársainkhoz bizalommal!

A Kirendeltségen:

Szepetnek, Petőfi u. 80.

Tel.: 93/381-288, 93/581-022

 

szlogen

A Központban:

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.

Tel.: 93/519-910, fax: 93/519-919

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Internet: www.delzalaitksz.hu

 

 

 

Lap tetejére