Gyermeknap

KULTURÁLIS BLOKK – GYERMEKNAP – 2013. május 24.

 

Jelentős előkészületek előzték meg a 2013. május 24-én megrendezésre került egész napos GYERMEKNAPI PORGRAMOT. Szerettünk volna sokáig tartó, maradandó programot összeállítani és lebonyolítani a település gyermekeinek és szüleiknek.

 

Az előkészületek ideje alatt fontos szempont volt a sokszínűség, olyan programok és játékos feladatok összeállítása, mellyel minél szélesebb korosztályt tudunk bevonni a cselekvésbe. Meg akartunk mozgatni egész családokat, pedagógusokat, óvónőket és mi is aktív részesei akartunk lenni a megmozdulásnak. Széleskörű programhirdetésbe fogtunk: az önkormányzat közzétette a település kábeltelevíziójában a meghívót, plakátokat, szórólapokat helyeztünk ki, személyesen terjesztettük a tervezett program jó hírét az ügyfelekkel való találkozások alkalmával.

 

A figyelemfelhívás jól sikerült és szép számmal jelentek meg a vállalkozó szellemű gyerekek és felnőttek a programon. A programszámok részeként fontos volt az ügyesség, a fizikai erőnlét, kézügyesség, a családi vetélkedő alatt az együtt gondolkodás, összefogás.

 

A folyamatos versenyszámok mellett egész napos jelleggel működött a gyerekek számára ingyenesen használható 2 db ugrálóvár (kicsiknek és nagyobbaknak), a tornateremben felállított lézerharc és a nagy érdeklődésre számot tartó arcfestészet és agyagozás.

 

A délelőtti egyéni versengés után 13.00 órakor a gyerekek az általuk oly nagyon szeretett és előzetes igényfelmérés után kívánságukra elkészített spagettit fogyasztották ebédre, ezzel felkészülve a délutáni további vetélkedésre.

 

Az „APÁD-ANYÁD IDEJÖJJÖN!” családi vetélkedő is fergeteges hangulatban telt és nagyon jól sikerült. Volt pattogatott kukoricafűzés, csapatnév választás, totó, kötélhúzás és szkander verseny. A vetélkedők zárásaként minden nyertes jutalomban részesült. Ajándékcsomagok, futball labdák, sportszerek, oklevelek, torta. A program zárására az uzsonna elfogyasztása után került sor délután 17.00 órakor. Egy nagyon jól sikerült napot zártunk, ahol az időjárás is mellettünk volt.