Tanoda - Játszóház

Tanoda – játszóház        

 

2013. április 2-án megkezdte működését a „Délutáni Tanoda” iskoláskorú gyermekek és fiatalok részére, valamint a „Játszóház” a kiskorú gyermekek számára. A részvételhez az iskola felé is küldtek jelzést a szülők, az ellenőrzőbe történő bejegyzéssel. A gyermekeket hétköznapokon 14.00-18.00 óráig szombaton pedig 10.00-15.00 óráig várjuk. A tanodába csak iskolai oktatás és a napközis foglalkozás vége után érkezhetnek a nebulók. Az igény 2-3 héten belül óriási lett a működésre. Az eszközállományt saját, közösségi és karitatív felajánlásokból biztosítjuk.

 

 tanoda programjában a tananyaggal elmaradt gyermekek korrepetálása, fejlesztő felkészítése zajlik. Kérésre szociális munkásaink verset tanulnak, matematikai feladatokat gyakorolnak a csemetékkel. Hasznos időtöltésként nyelvtani gyakorlatokat, fejlesztő időtöltésként rejtvényeket, labirintus és szókirakós feladványokat oldanak meg a gyerekek. Rajzolnak, festenek, hajtogatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Közösségépítésként játszótérre mennek, társasoznak, birkóznak, és ahogy ők nevezik „pankrációznak” egymás testi épségére vigyázva. Az internet világát használni kívánók a számítógépet 15-20 perces időbeosztással vehetik birtokba, ugyanis a megnövekedett igények miatt nem jutna felhasználási idő mindenkinek.

A tanoda és játszóház folyamatos működését a szociális munkások biztosítják havi előre elkészített időbeosztás szerint, a  megnövekedett igény miatt 2 fő felügyeletével.