Mikulásváró

MIKULÁSVÁRÓ KÉSZÜLŐDÉS – 2013 NOVEMBER 30. SZOMBAT

 

A program sikeres megvalósulásához felhívást adtunk közre a települési televízióban, szóróanyagot helyeztünk el a postaládákban, a lehető legforgalmasabb falusi pontokon. Személyesen informáltuk az utca járókelőit, a szülőket. A gyerekeket a tanoda és játszóház látogatáskor többször figyelmeztettük a programra.

Minden szociális munkás összeállította tervezetét, milyen kézműves elfoglaltsággal szeretné felhívni a gyerekek figyelmét a minél aktívabb és kreatívabb tevékenykedésre. A 3 órás program során bemelegítésként minden gyermek színes ceruzát ragadott és a mikulásváráshoz kapcsolódó képeket színezte saját fantáziája szerint.

A következőkben mindenki kiválaszthatta mivel szeretne foglalatoskodni, és az éppen azzal foglalkozó szociális munkáshoz csatlakozva kis csoportokra tagolódva készítettek: filccsizmát ragasztással, papírcsizmát díszítve, mikulásfejet díszítve valamint felakasztható ajtódíszt. Volt, aki édesanyjával együtt vett részt a programon, de a legtöbb gyermek egyedül érkezett. Néha próbáltuk mikulás dalok éneklésére buzdítani őket, de hamar kifulladt az éneklési vágy, így az alkalomhoz illő dalokat hallgattunk CD-ről.

A program ideje alatt a gyerekeknek teát főztünk, üdítővel és keksszel, pogácsával kínáltuk őket. A folyamatos kreatív munkával olyan gyorsan telt az idő, hogy észre sem vették milyen gyorsan megy az idő.

A program sikeresen megvalósult minden résztvevő az általa készített tárggyal, kézimunkájával és egy ajándék csoki mikulással távozott.