programok

3. előadás

GAZDASÁGI BLOKK – 3. ELŐADÁS

 

Az előadás előzetesen televíziós hirdetéssel, szórólapozással lett meghirdetve a település lakói számára. A gazdasági blokk keretében „Hogyan gazdálkodjunk a háztartásban” címmel került sor az előadásra a települési IKSZT azaz a „Csillag-Cserhaj Szolgáltató” házban. A résztvevők a háztartási gazdálkodás alapjaihoz kaptak támpontokat. Az előadás végeztével kérdéseikre az önkormányzat munkatársa kielégítő válaszokkal felelt.

3. szakmai kerekasztal

SZOCIÁLIS BLOKK 3. WORKSHOP – SZAKMAI KEREKASZTAL MEGBESZÉLÉS

 

A szakmai megbeszélés az eddig megvalósult feladatok és az gyűjtött tapasztalatok átadásával kezdődött. Minden szociális munkásnak vannak már bőségesen rossz tapasztalatai; a célcsoporttagok ígéretei és a megbízhatóság, mint tűz és víz oly távol állnak egymástól. Tréningek, képzések hasznosságának és a csoportok összetételének megbeszélése. Megvalósítandó feladatok különös tekintettel a gyermekekre épített „Mikulásváró és Karácsonyi készülődés” programok részletes megbeszélése, szükséges anyagigény felmérése. Szabadságolások elosztása.

Egészségfejlesztés

2013. november 21-én 18.00 órai kezdettel „Egészségfejlesztés” témakörben Dr. Imreh Károly tartott előadást az érdeklődőknek. A zöldség és gyümölcsfogyasztás fontosságáról, a magas vérnyomás betegség kialakulásáról, a veszélyeztettek csoportjáról és a rizikófaktorokról, valamint a kezeletlen magas vérnyomás következményeiről. A dohányzás káros hatásairól és a leszokás fontosságáról. Minden témakörhöz illusztrált, megjelenített diákkal.

3. workshop

SZOCIÁLIS BLOKK 3. WORKSHOP

 

2013. november 26-ra a Szociális Blokk soron következő programja került megszervezésre. A feladattal megbízott esetmenedzser felkérte Nagy József Györgyöt az ORÖ képviselőjét az előadás megtartására. Témakörként a: Szegregátumban élők integrációs lehetőségei volt megadva. A felkérés elfogadásra került, többször egyeztettek telefonon, azonban a program délelőttjén Nagy József György egy e-mail-ben lemondta egyéb elfoglaltságra hivatkozva az előadás megtartását. A téma iránt érdeklődők megjelentek, a programra beszerzett majd elfogyasztott pogácsa és üdítő mellett kötetlen beszélgetés formájában megvitatták az esetet, elmondták véleményüket majd hazamentek. Szociális munkásunk az elmaradt program helyett új időpontot kért az előadótól, aki ezt megnövekedett feladataira és programjaira hivatkozva szintén elutasította.

Vöröskereszt szűrővizsgálata

VÖRÖSKERESZT SZŰRŐVIZSGÁLATA

 

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezetének munkatársai 2013. november 12-én 15.00 órára az előzetesen megbeszéltek alapján megérkeztek Szepetnekre és kezdetét vette az előzetesen meghirdetett ingyenes szűrővizsgálat. Az érdeklődők megtudhatták vérnyomásuk és testzsír-százalékuk értékét. Ez a programelem csak pár felnőttet vonzott, az itteni embereket csekély mértékben érdekli egészségi állapotuk. 

Az ambu-baba használatának bemutatója, a világ a „részeg szemüvegen” (ittas állapot szimuláló eszköz) keresztül akadálypálya teljesítése, az iskolások köréből már nagyobb résztvevő és érdeklődő diákot csábított.

Ugyancsak a Vöröskereszt szervezésében a programmal egy időben szervezett véradásra is lehetősége adódott a település lakóinak, melyre az állandó véradók most is megjelentek.

 

1. oldal / 6